söndag, februari 05, 2006

Söndagsmorgon,

huset är ganska tyst, maken sover (varför blir det alltid han som får sovmorgon???), barnen tittar på tv, ett stilla snöfall utanför fönstret, kaffet puttrar i bryggaren, vi väntar på tidningsförsäljaren.... det låter så idylliskt.
Men verkligheten kommer väl ifatt oss idag också, lillebror vill INTE äta frukost, storasyster vill inte titta på DET HÄR på tv'n, filtret i kafebryggaren har vikt sig och därför är kaffet som the, snön måste skottas undan och vi hade inga småpengar till tidningsförsäljaren...

Men idag är barnen lite extra spaka eftersom det blev sent i går kväll på födelsedagskalas i släkten, förhållandevis trevligt (ogillar sådana där spektakel) med god mat och massor av kusiner för barnen att leka med... båda somnade i bilen hem och fick bäras in.

Men lillebror har fått ett litet bekymmer, varje natt när han sover så blir det spökinvasion på hans rum... och tydligen är dessa spöken väldigt otäcka för inatt var vi tvungna att hämta honom och lägga honom i vår säng. Detta har ALDRIG fungerat tidigare utan han har då legat i vår säng som en väderkvarn men inatt funkade det aldeles utmärkt. Nåja, man fick ju ligga där med huvudet på sängbordet för att alla skulle få plats men det är väl mest en vanesak. Måste bara komma ihåg att inte lägga några saker på sängbordet som ger avtryck i ansiktet.... typ armband med berlocker eller så. Det är inte så fint ned ett fyrklöver på kinden eller liknande.

To be continued...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Läst Alfions bok? Vet inte om det kan hjälpa?

Bloggblad sa...

Roligt skrivet! Kom ihåg precis hur det kändes..."huvudet på sängbordet" Träffande!